Info over scholen

Scholenzoeker

Met de scholenzoeker  kan je gemakkelijk en snel een geschikte school voor buitengewoon secundair onderwijs vinden voor het schooljaar 2021-2022. Je kan ook het aanbod van de verschillende scholen met elkaar vergelijken. 

Overzicht scholen

Op https://www.onderwijskiezer.be vind je extra  informatie over alle scholen buitengewoon secundair onderwijs. 

Vrije plaatsen voorrang schooljaar 2021-2022

- OV1

- OV2

- OV3

- OV4

Capaciteiten schooljaar 2021-2022

-Overzicht capaciteit

Errata brochure 

  • Het aanbod van De Leerexpert Schotensesteenweg 252 dat in de brochure wordt vermeld (p.15) is niet volledig. Je kan er ook terecht voor de integratiefase tuinbouwarbeider voor type basisaanbod, type 3, type 4, type 6, type 7 (spraak-taalontwikkelingsstoornis - STOS) en type 9.
  • In tegenstelling tot wat in de brochure vermeld wordt (p.12) richt Sint-Jozef OV4 volgend schooljaar geen Se-n-Se Tekst - en beeldintegratietechnieken in. 
  • In tegenstelling tot wat in de brochure vermeld wordt (p.15) biedt het Sint-Jozefinstituut voor BuSO OV3 geen opleiding plaatslager aan, maar wel de opleiding plaatbewerker.

Inschrijven voor het huidige schooljaar (2020-2021)

Ben je momenteel nog op zoek naar een plaats in het buitengewoon secundair onderwijs, neem dan rechtstreeks contact op met de school van je voorkeur. De school zal je informeren of er nog vrije plaatsen zijn en je je kind kan inschrijven. Indien de school geen vrije plaatsen meer heeft en je kind staat er nog niet op de wachtlijst, dan kan je vragen naar een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving.