Info over scholen

Scholenzoeker

Met de scholenzoeker  kan je gemakkelijk en snel een geschikte school voor buitengewoon secundair onderwijs vinden voor het schooljaar 2023-2024. Je kan ook het aanbod van de verschillende scholen met elkaar vergelijken. 

Alle secundaire scholen voor buitengewoon onderwijs in Antwerpen en BuSO De Regenboog campus Lier en campus Kessel werken met het online aanmeldsysteem 'Meld je aan'. 

Let op:

  • Geef enkel de straatnaam in zonder het huisnummer. De scholenzoeker gaat dan automatisch naar het midden van de straat. Je kan dan inzoomen richting het huisnummer. 

Overzicht scholen

Op https://www.onderwijskiezer.be vind je extra  informatie over alle scholen buitengewoon secundair onderwijs. 

Vrije plaatsen schooljaar 2023-2024 

Vrijdag 17 maart 2023 vind je hier het overzicht van de resterende vrije plaatsen. (na de voorrangsperiode) 

 

  • Klik bij rapport op 'capaciteit en vrije plaatsen'.
     
  • Je kan filteren op postcode en op groep (OV1 type2 leefleerklas). 
     
  • Je kan het overzicht ook als PDF downloaden.

 

Errata brochure 

  • Op pagina 20 in de scholenlijst bij postcode 2000 Antwerpen staat bij Sint-Jozef OV4 vermeld dat het een stedelijke school is, ze behoort echter tot het vrij katholiek onderwijs. 
  • Parcival zal vanaf schooljaar 2023-2024 een nieuwe richting aanbieden, namelijk huishoudhulp zorg. Dit zal georganiseerd worden binnen OV3 in de kwalificatiefase, 1ste jaar voor type basisaanbod en type 9. 

 

Inschrijven voor het huidige schooljaar (2022-2023)

Heb je nog geen school voor je kind? Neem dan contact op met de school die je wenst om na te gaan of deze nog vrije plaatsen heeft. Inschrijven kan enkel rechtstreeks in de school.